Город

5 видів жовтих томатів, які вдалися в минулому сезоні, буду повторювати

Жовті помідори – це овочі для естетів і гурманів. Вони неймовірно красиво виглядають на кущах, дуже апетитні в салатах і заготівлях. Багато блогери згадують у статтях про гипоаллергенності і більшій кількості вітамінів в жовтих томатах, але я думаю, що ці властивості залежать все-таки від сорту помідорів, а не від забарвлення.

Вибрати насіння з “жовтого різноманіття” досить складно. Рекомендую вам п’ять абсолютно різних видів жовтих помідорів, які я вибрала із своїх торішніх, які мені вдалися і сподобалися на смак. Ці помідори я буду садити в цьому році. Тим більше насіння ще залишилися)

1. Томат Хурма

  • Детермінант, кремезний, міцний кущ до 1 м. Сорт середньопізній, період дозрівання 115-120 днів. Вирощую в теплиці, але якщо клімат дозволяє на повітрі зростає ще краще.
  • Помідори великі м’ясисті, перша хвиля дуже великі до 500 р. Плоди насправді нагадують за формою хурму і м’якоть на вигляд теж схожа на цей фрукт, щільна, соковита.
  • Хурма плодоносить весь сезон, від першого до останнього помідора проходить близько 3 місяців. Плодів на кистях багато, вони досить важкі, тому я підв’язую кущі.

2. Томат-черрі Фінік жовтий F1

  • Напівдетермінантний гібрид. Листя на «Финике» менше, ніж на інших кущах. Мені це подобається, т. к. помідорів дістається більше світла, а мені менше обрізки. Середня висота до 1,5 м.
  • Перший помідор з’являється приблизно через 100 днів після сходів розсади. Помідори маленькі, по 20г. На вигляд, як жовті вершки, соковиті, солодкі. На кущі звисають, як справжні виноградні грона, тільки в кілька разів яскравіше і більше.
  • «Фінік» підійде для теплиць і відкритого грунту. Плоди дозрівають поступово, ніколи не тріскалися. Як і всі черрі, по моїй практиці, потребують більш частому поливі, ніж інші томати.

3. Томат Медовий гігант

  • Індетермінантний гібрид, кущі високі, можуть виростати до 2 м, але я відщипую на 1,7 м. Обов’язково підв’язую і пасиную. Середньостиглий гібрид, з середини червня їмо помідори.
  • Для теплиць і грунту. Обов’язково підгодовувати, бо плоди можуть зрости величезними, але в середньому у мене були 400-500 г і без «вітамінок» можуть почати лопатися.
  • Самі ароматні з усіх мною вирощених томатів. Дуже подобаються для солінь, в кінці сезону помідори вже не такі великі, а сонечком нагодовані – шкірка дуже щільна, але тонка.

4. Томат Діна

  • Детермінантний, середньоранній сорт. Дуже міцний кущ, може рости без підв’язки, якщо менше 0,8 м. Мабуть, самий невибагливий з усіх жовтих сортів.
  • У «Діни» відмінний імунітет, в анотації написано, що сорт посухостійкий, але я не експериментувала, поливаю все томати однаково, раз в 5-7 днів залежно від погоди.
  • Основний сорт для заготовок, підходять і для засолювання і для додавати в соки. Помідори рівні, середнього розміру, сладенькие, м’ясисті.

5. Томат Медовий спас

Індетермінантний сорт, прищипую на висоті 1,7 м. Листя на кущі не дуже багато. Не дуже подобається, що у листя довгі стеблинки і вони якось сумно звисають, але це просто бажання.

Зі «спасу» найсмачніші салати. Трохи солодкого лучка, зелень, ароматна соняшникова олія і це можна їсти вічно.

Перші плоди самі великі до 500 г, потім менші теж не маленькі близько 350 р. Плоди не розтріскуються, для жовтих помідорів це взагалі рідкість. З агротехніки для «спаса» дуже важливо якість ґрунту, так що обов’язково підсипати гарного грунту.