Кулінарія

Картопля, смажена з грудинкою і цибулею. Домашні будуть уплітати за обидві щоки!

Порцій: 3

Час приготування: 30 м. (5 хвилин на підготовку, 25 хвилин на приготування)

Інгредієнти (3 порції)

Грудинка свиняча –250г
Зелень свіжа –за смаком
Картопля –600г
Цибуля –1шт.
Масло рослинне –змастити
Перець чорний мелений –за смаком
Сіль –за смаком

Приготування

1. Підготувати необхідний набір інгредієнтів: свинячу грудинку або сало з м’ясним прошарком, картопля, цибуля, сіль, чорний перець, свіжу зелень для подачі і рослинне масло для змазування.

2. Картопля очистити і нарізати брусочками.

3. Цибулю нарізати півкільцями.

4. Свинячу грудинку нарізати скибочкою середнього розміру.

5. Сковороду злегка (! ) змастити рослинним маслом.
Якщо сковорода з антипригарним покриттям, можна не змащувати її.
Викласти скибочки грудинки і обсмажити на сильному вогні з усіх боків протягом 5-8 хвилин.

6. Додати на сковороду цибулю.

7. Обсмажити цибулю з грудинкою протягом 1-2 хвилин.
Намагатися, щоб жир, що виділився від грудинки, витопився.
Посолити і поперчити.

8. Додати на сковороду картоплю і обсмажити протягом 5-ти хвилин без кришки.
Накрити сковороду кришкою і готувати ще 10-12 хвилин до готовності картоплі.

9. Подавати блюдо, прикрасивши свіжою зеленню, з соліннями, салатами або свіжими овочами.
Приємного апетиту!