Кулінарія

Курка+сир+молоко. Рецепт, про який мало хто знає. Смачна курочка на вечерю або свято

Це дуже простий рецепт, всі продукти у вас вже є в холодильнику. Ну а якщо ні, ви легко знайдете їх в будь-якому супермаркеті: звичайна курка, сир, молоко, яйця.

Курочка виходить дуже смачна, соковита, ніжна, але в той же час хрустка.

Приготування:

Для цього рецепта можна взяти абсолютно будь-які частини курки: грудку, крильця, стегно, стегенця, можна навіть взяти цілу курку розділити на різні частини. Тут вирішувати тільки вам, яку курку взяти.

Ділимо курочку на невеликі частини, кладемо на сковороду або каструлю, наливаємо трохи води і тушкуємо до напівготовності. Я тушу хвилин 10-12, адже невеликі шматочки.

Поки готується курочка, зробимо ось що:

Змішуємо молоко, яйця, сир, натертий на тертці, а також крохмаль. Додаємо за смаком сіль і перець. Можна покласти паприку, куркума, карі, гострий перець та інші спеції, якщо ви їх любите.

В іншій тарілці підготуємо панірувальні сухарі.

Тепер беремо шматочки курки (краще, що м’ясо трохи охололо), макаємо в сирно-яєчну суміш, потім обвалюють у панірувальних сухарях і обсмажуємо на сковороді.

Смажити можна як на рослинному, так і на вершковому маслі. Готуємо з двох боків до рум’яності.

УВАГА! Якщо у вас маленькі шматочки курки, то можна випередити не варити – чи встигне добре просмажиться. Варимо в тому випадку, якщо готуєте великі шматки.

Курочку відразу ж подаємо на стіл в гарячому вигляді вона смачніше всього. Можна подати з кетчупом, сметанним соусом, часниковим, кисло-солодким і взагалі з будь-яким іншим.

Якщо я готую таку курку – її відразу все хапають, вже дуже апетитно і смачно! Приготуйте – і переконаєтеся в цьому самі!

Приємного апетиту, мої дорогі!

Інгредієнти:

  • курка (ціла або будь-які частини) – 1 шт
  • яйця – 2 шт
  • сир тертий – 200 гр
  • молоко – половина склянки
  • крохмаль – 1 чайна ложка
  • сіль за смаком
  • спеції за смаком
  • панірувальні сухарі
  • рослинне або вершкове масло для обсмажування