Кулінарія

Рецепт простіше нікуди, а як смачно. Сама лінива риба в маринаді на сковороді на швидку руку

Це самий ледачий рецепт приготування в маринаді, який я знаю. Без окремої обсмажування риби, можна навіть до кінця її не розморожувати, дійде на сковороді сама. Рецепт простіше нікуди, а як смачно! Навіть не віриться, що це шикарне рибне блюдо готується на швидку руку.

Як приготувати:

Для цього рецепту ми найчастіше беремо філе без кісток, а іноді і невелику цілісну рибку. Риба підходить, в принципі, будь-яка.

Тут у нас філе жирненького Пангасіуса. Хоч і багато його лають, а нам дуже подобається і для цієї страви він просто ідеальний.

Ріжемо філе (або тушку риби) на шматочки, солимо, перчимо за смаком і гарненько скроплюємо соком лимона.

Ріжемо ріпчасту цибулю чверть або півкільцями, тремо моркву на крупній тертці. Цибулі і моркви беремо пристойну кількість. Чим засмажки буде більше, тим смачніше.

Припускаємо на рослинному маслі спочатку цибулю. Потім викладаємо моркву і все це обсмажуємо на вогні вище середнього кілька хвилин.

Готуємо соус або маринад. Беремо томатну пасту, додаємо солодку паприку, солимо і перчимо за смаком. Розбавляємо водою і збовтуємо віночком до однорідності.

Вливаємо в сковороду з овочами. Все перемішуємо.

Даємо соусу закипіти і закладаємо рибу. Злегка присипаємо її сухими ароматними травами по своєму смаку. Кладемо в сковороду один лавровий листок, накриваємо кришкою і тримаємо на вогні нижче середнього 25 хвилин.

Ось така красива рибка виходить. Соковита, ніжна, дуже смачна. А клопоту з приготуванням ну просто мінімум. Можна в гарячому вигляді з будь-яким гарніром подавати. А можна охолодити і буде шикарна закуска.

Інгредієнти:

  • Філе будь-якої риби – 500 гр (в рецепті Пангасіус)
  • Ріпчаста цибуля – 250 гр
  • Морква – 150 гр
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Солодка паприка – 1/2 ч. л.
  • Вода – 250 мл
  • Сік лимона – з 1/2 шт.
  • Ароматні трави – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком