Рецепт простіше нікуди, а як смачно. Сама лінива риба в маринаді на сковороді на швидку руку
Це самий ледачий рецепт приготування в маринаді, який я знаю. Без окремої обсмажування риби, можна навіть до кінця її не розморожувати, дійде на сковороді сама. Рецепт простіше нікуди, а як смачно! Навіть не віриться, що це шикарне рибне блюдо готується на швидку руку.
Як приготувати:
Для цього рецепту ми найчастіше беремо філе без кісток, а іноді і невелику цілісну рибку. Риба підходить, в принципі, будь-яка.
Тут у нас філе жирненького Пангасіуса. Хоч і багато його лають, а нам дуже подобається і для цієї страви він просто ідеальний.
Ріжемо філе (або тушку риби) на шматочки, солимо, перчимо за смаком і гарненько скроплюємо соком лимона.
Ріжемо ріпчасту цибулю чверть або півкільцями, тремо моркву на крупній тертці. Цибулі і моркви беремо пристойну кількість. Чим засмажки буде більше, тим смачніше.
Припускаємо на рослинному маслі спочатку цибулю. Потім викладаємо моркву і все це обсмажуємо на вогні вище середнього кілька хвилин.
Готуємо соус або маринад. Беремо томатну пасту, додаємо солодку паприку, солимо і перчимо за смаком. Розбавляємо водою і збовтуємо віночком до однорідності.
Вливаємо в сковороду з овочами. Все перемішуємо.
Даємо соусу закипіти і закладаємо рибу. Злегка присипаємо її сухими ароматними травами по своєму смаку. Кладемо в сковороду один лавровий листок, накриваємо кришкою і тримаємо на вогні нижче середнього 25 хвилин.
Ось така красива рибка виходить. Соковита, ніжна, дуже смачна. А клопоту з приготуванням ну просто мінімум. Можна в гарячому вигляді з будь-яким гарніром подавати. А можна охолодити і буде шикарна закуска.
Інгредієнти:
- Філе будь-якої риби – 500 гр (в рецепті Пангасіус)
- Ріпчаста цибуля – 250 гр
- Морква – 150 гр
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Солодка паприка – 1/2 ч. л.
- Вода – 250 мл
- Сік лимона – з 1/2 шт.
- Ароматні трави – за смаком
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком