Завжди готую тільки саму велику каструлю, а просять ще добавки: наш улюблений рецепт окрошки
З настанням спеки нам усім хочеться чогось легкого, приємного і обов’язково приємного смаком. У спекотний літній день окрошка на кефірі – саме ту страву, яка освіжить і додасть бадьорості.
Відварну картоплю чищу і нарізаю кубиками. Для окрошки я завжди варю картоплю в “мундирі”.
Найбільше люблю окрошку з вареної докторською ковбасою. Нарізаю ковбасу кубиком, можна взяти шинку або відварну яловичину.
Нарізаю огірки кубиками, а один огірок натираю на тертці – це додасть окрошці додаткову густину і свіжість.
Половину редиски нарізаю дрібним кубиком, а другу натираю на тертці.
Нарізаю кубиками варені яйця.
Зелену цибулю і кріп дрібно нарізаю, завжди в окрошку додаю побільше зелені.
Солю, перемішую. Додаю холодний кефір і обов’язково додаю ще газовану мінеральну воду.
Обов’язково готую заправку для окрошки. Нарізаю трохи петрушки, кропу і зеленої цибулі, додаю сіль і гірчицю.
І все розтираю ложкою, зелень повинна виділити сік і подружитися з гірчицею.
Додаю заправку в окрошку і прибираю в холодильник на годину.
Інгредієнти
- Картоплю 2-3 шт.
- Ковбаса варена – 250 г
- Яйця – 3 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Редиска 8-10 шт.
- Цибуля зелена – пучок
- Гірчиця – 1 ч. л. (за смаком)
- Петрушка, кріп – за смаком
- Кефір – 1,2 л.
- Вода (мінеральна газована) – 600 мл
- Сіль – за смаком