Кулінарія

Завжди готую тільки саму велику каструлю, а просять ще добавки: наш улюблений рецепт окрошки

З настанням спеки нам усім хочеться чогось легкого, приємного і обов’язково приємного смаком. У спекотний літній день окрошка на кефірі – саме ту страву, яка освіжить і додасть бадьорості.

Відварну картоплю чищу і нарізаю кубиками. Для окрошки я завжди варю картоплю в “мундирі”.

Найбільше люблю окрошку з вареної докторською ковбасою. Нарізаю ковбасу кубиком, можна взяти шинку або відварну яловичину.

Нарізаю огірки кубиками, а один огірок натираю на тертці – це додасть окрошці додаткову густину і свіжість.

Половину редиски нарізаю дрібним кубиком, а другу натираю на тертці.

Нарізаю кубиками варені яйця.

Зелену цибулю і кріп дрібно нарізаю, завжди в окрошку додаю побільше зелені.

Солю, перемішую. Додаю холодний кефір і обов’язково додаю ще газовану мінеральну воду.

Обов’язково готую заправку для окрошки. Нарізаю трохи петрушки, кропу і зеленої цибулі, додаю сіль і гірчицю.

І все розтираю ложкою, зелень повинна виділити сік і подружитися з гірчицею.

Додаю заправку в окрошку і прибираю в холодильник на годину.

Інгредієнти

  • Картоплю 2-3 шт.
  • Ковбаса варена – 250 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Редиска 8-10 шт.
  • Цибуля зелена – пучок
  • Гірчиця – 1 ч. л. (за смаком)
  • Петрушка, кріп – за смаком
  • Кефір – 1,2 л.
  • Вода (мінеральна газована) – 600 мл
  • Сіль – за смаком