Холодний борщ — найсмачніший рецепт
Приголомшливий холодник або можна сказати холодний борщ. Це смачний, освіжаючий, ситний літній суп. Один з кращих рецептів. Готується просто, і досить швидко. Ставимо собі на замітку.
Інгредієнти
- Варена буряк – 500 г;
- Свіжі огірки – 400 г;
- Курячі яйця – 5 шт. ;
- Варена картопля – 400 г;
- Зелена цибуля – 30 р;
- Свіжий кріп – 20 г;
- Часник – 2 зубчики;
- Лимонний сік – 6 столових ложок;
- Вода питна – 1300 мл;
- Сметана – за смаком;
- Цукор – 2 столові ложки;
- Перець чорний мелений – 1/2 чайної ложечки;
- Сіль – 1,5 чайні ложечки.
Крок 1
У першу чергу займемося буряком і її ми трохи замаринуем. Для цього в глибоку ємність натремо на крупній тертці буряк, відварену. Солимо її, видавлюємо два зубчики часнику, мелений перець, цукор, вливаємо лимонний сік, додаємо води. Тепер все перемішуємо, не швидко, щоб розчинився цукор з сіллю.
Прибираємо його в холодильник на 1-2 години. Звичайно можна не маринувати буряк і просто натерти на тертці, але це не так смачно, обов’язково пробуємо за рецептом.
Крок 2
Коли час для буряків буде підходити, можна займатися іншими інгредієнтами.
Свіжі огірки, відварену картоплю і яйця нарізаємо кубиками. Все відправляємо в глибоку посуд.
Туди ж нарізаємо зелену цибулю дрібно і свіжий кріп. Все перемішуємо до однорідності.
Крок 3
Ось і все, суп готовий! Залишається тільки порційно розлити нашу буряк з маринадом, додати начинку по тарілках і придаемся трапези.
У цьому варіанті подачі всі інгредієнти залишаються свого кольору і не фарбуються в червоний. Виглядає красиво, як варіант подачі можна ще зверху покласти половинку вареного яйця і столову ложку сметани.
А можна і відразу в каструлі перемішати всі інгредієнти. Але з власного досвіду скажу, що краще все змішувати безпосередньо перед подачею до столу.
Так, іноді ми додаємо варене м’ясо в суп, так само нарізавши шматочками. Так буде ситніше.