Як смачно і красиво запекти курку цілком для новорічного столу
Курка давно вже стала повсякденною їжею для більшості людей. Тому здається, що курка на Новий рік – це моветон. Однак не поспішайте з висновками.
Адже якщо це смачно вам в будні дні, то і в свято буде теж смачно. Ну а для того щоб вам не здавалося це повсякденним блюдом, приготуйте курку яким-небудь особливим способом. Адже варіантів запікання курки – величезна кількість.
Дуже ефектно і апетитно виглядає на Новорічному столі курка, приготована цілком. Її можна готувати в духовці, в мультиварці, в аерогрилі і т. д. Можна натирати різними смачними спеціями або фарширувати фруктами і овочами. Варіантів дійсно дуже багато.
Тому моя порада така:
Беріть вподобаний варіант, який ще жодного разу не готували, і готуйте. Адже Новий рік у нас асоціюється з чимось новим, цікавим, гарним. Так чому б не почати його з курки, приготованої за новим рецептом
А щоб було з чого вибирати, я підготувала добірку рецептів приготування курки цілком абсолютно різними способами. Напевно знайдеться такий варіант, який ви жодного разу не готували
Беріть на замітку і готуйте з любов’ю!
Курка на пляшці в духовці
Інгредієнти:
- Курка – 1200 м
- Пиво темне – 500 мл
- Вершкове масло – 30 г
- Розмарин – 4 гілочки
Маринад:
- Йогурт натуральний – 125 мл
- Часник – 3 зубчики
- Сіль – за смаком
- Прованські трави – за смаком
Калорійність: 152 кКал
Час приготування: 1 ч. 50 хв.
Курка, запечена на солі
Інгредієнти:
- Курка – 1-2 шт.
- Сіль – 0,5-1 кг
Калорійність: 184 кКал
Час приготування: 1 ч. 5 хв.
Курка, запечена в соєвому соусі в рукаві
Інгредієнти:
- Курка – 2 кг
- Соєвий соус – 100 мл
- Мед – 70-80 г
- Приправа для курки – 10 г
- Сіль – 2-3 щіпки
Калорійність: 364 кКал
Час приготування: 1 ч. 20 хв.
Курка в мультиварці цілком
Інгредієнти:
- Курка – 1 кг
- Картопля – 8 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
- Прованські трави – 1 ст. л.
Калорійність: 186 кКал
Час приготування: 50 хв.
Курка в медово-апельсиновому соусі в духовці
Інгредієнти:
- Курка – 2 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Соєвий соус – 50 мл
- Мед – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець – за смаком
- Прованські трави – 1 ч. л.
- Крохмаль – 2 ч. л.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Часник – 1-2 головки
- Масло рослинне – для змазування
Калорійність: 163 кКал
Час приготування: 4 ч.
Курка, запечена на часнику
Інгредієнти:
- Часник – 3 головки
- Курка – 1 шт.
- Вершкове масло – 80 г
- Соняшникова рафінована олія – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений 1 трісок.
- Приправа для смаження м’яса 1 ч. л.
Калорійність: 295 кКал
Час приготування: 1 год 30 хв.