Кулінарія

Як смачно і красиво запекти курку цілком для новорічного столу

Курка давно вже стала повсякденною їжею для більшості людей. Тому здається, що курка на Новий рік – це моветон. Однак не поспішайте з висновками.

Адже якщо це смачно вам в будні дні, то і в свято буде теж смачно. Ну а для того щоб вам не здавалося це повсякденним блюдом, приготуйте курку яким-небудь особливим способом. Адже варіантів запікання курки – величезна кількість.

Дуже ефектно і апетитно виглядає на Новорічному столі курка, приготована цілком. Її можна готувати в духовці, в мультиварці, в аерогрилі і т. д. Можна натирати різними смачними спеціями або фарширувати фруктами і овочами. Варіантів дійсно дуже багато.

Тому моя порада така:

Беріть вподобаний варіант, який ще жодного разу не готували, і готуйте. Адже Новий рік у нас асоціюється з чимось новим, цікавим, гарним. Так чому б не почати його з курки, приготованої за новим рецептом

А щоб було з чого вибирати, я підготувала добірку рецептів приготування курки цілком абсолютно різними способами. Напевно знайдеться такий варіант, який ви жодного разу не готували

Беріть на замітку і готуйте з любов’ю!

Курка на пляшці в духовці

Інгредієнти:

  • Курка – 1200 м
  • Пиво темне – 500 мл
  • Вершкове масло – 30 г
  • Розмарин – 4 гілочки

Маринад:

  • Йогурт натуральний – 125 мл
  • Часник – 3 зубчики
  • Сіль – за смаком
  • Прованські трави – за смаком

Калорійність: 152 кКал

Час приготування: 1 ч. 50 хв.

Курка, запечена на солі

Інгредієнти:

  • Курка – 1-2 шт.
  • Сіль – 0,5-1 кг

Калорійність: 184 кКал

Час приготування: 1 ч. 5 хв.

Курка, запечена в соєвому соусі в рукаві

Інгредієнти:

  • Курка – 2 кг
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Мед – 70-80 г
  • Приправа для курки – 10 г
  • Сіль – 2-3 щіпки

Калорійність: 364 кКал

Час приготування: 1 ч. 20 хв.

Курка в мультиварці цілком

Інгредієнти:

  • Курка – 1 кг
  • Картопля – 8 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Прованські трави – 1 ст. л.

Калорійність: 186 кКал

Час приготування: 50 хв.

Курка в медово-апельсиновому соусі в духовці

Інгредієнти:

  • Курка – 2 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Мед – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець – за смаком
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Крохмаль – 2 ч. л.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Часник – 1-2 головки
  • Масло рослинне – для змазування

Калорійність: 163 кКал

Час приготування: 4 ч.

Курка, запечена на часнику

Інгредієнти:

  • Часник – 3 головки
  • Курка – 1 шт.
  • Вершкове масло – 80 г
  • Соняшникова рафінована олія – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений 1 трісок.
  • Приправа для смаження м’яса 1 ч. л.

Калорійність: 295 кКал

Час приготування: 1 год 30 хв.